- Autor: STOB
- Doba přípravy (min.): 100
- STOB recept
- Porce: 18.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sukralóza | 10 |
Rezistentní škrob Hi-maize | 60 |
Mouka pšeničná bílá průměr | 300 |
Cukr průměr | 5 |
Mléko odstředěné průměr | 150 |
Droždí | 30 |
Vejce celá průměr | 55 |
Tvaroh bez tuku (odtučněný) průměr | 70 |
Dochucovadla:
sůl, citronová kůra
Energetická hodnota celkem: 5688 kJ
Bílkoviny (g): 56,
Tuky (g): 9,
Sacharidy (g): 261,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 316 kJ
Bílkoviny (g): 3.1, Tuky (g): 0.5, Sacharidy (g): 14.5, SAFA (g): 0.2, Cukry (g): 1.7, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Do misky dejte lžičku cukru, lžičku mouky, trochu vlažného mléka, rozdrobte droždí a dejte na teplé místo vzejít kvásek. Trvá to zhruba 10 až 15 minut. Žloutek oddělte od bílku a bílek si schovejte na potření. Mezitím si do větší mísy dejte prosátou mouku, rezistentní škrob, sladidlo na pečení, žloutek, tvaroh, nastrouhanou citronovou kůru a špetku soli. Až je připravený kvásek, přidejte jej do mísy, přilijte zbytek mléka a zadělejte těsto. Dejte mísu na teplé místo a přikryté utěrkou nechte zhruba hodinu vykynout. Pak z těsta odebírejte kousky, vyválejte je na válečky o síle asi centimetr, v polovině je přeložte a stočte do spirály. Připravené pletence dávejte na plech, vyložený pečicím papírem a před vložením do trouby nechte ještě dvacet minut kynout. Troubu rozpalte na 180 °C, pletence potřete rozšlehaným bílkem, posypte mákem a pečte 25 až 30 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.